Psihoterapie individuala
Psihoterapia cognitiv-comportamentala este un tip de terapie ce se focalizeaza pe identificarea si restructurarea gandurilor si credintelor irationale, cat si a paternurilor comportamentale pe care ni le-am format si care sunt implicate in aparitia si mentinerea tulburarilor psihice, ex. depresie, anxietate etc.Scopul demersului terapeutic este de a surprinde gandurile distorsionate, convingerile dezadaptative (exemplu – “ar trebui sa reusesc in tot ceea ce fac”, “ toata lumea trebuie sa fie de acord cu mine”) si de a restructura si flexibiliza modalitatea de interpretare si adaptare la realitatea inconjuratoare.
Numeroase studii dovedesc ca terapia cognitiv-comportamentala este cea mai eficienta forma de terapie, rezultatele aratand ca interventia cognitiv-comportamentala are un efect echivalent sau superior celui medicamentos.
Consiliere individuala
Consilierea psihologica este un demers de optimizare, autocunoastrere si dezvoltare personala, ea se diferentiaza de psihoterapie prin faptul ca se adreseaza mai putin spectrului patologic si se focalizeaza mai mult pe problematica dezvoltarii personale si a resurselor personale.
Psihoterapie pentru adolescenti si parinti
Adolescenta este o perioada a schimbarilor, copiii ajunsi la varsta adolescentei s-ar putea sa nu mai fie interesati si motivati de vechile activitati pe care le realizau cu parintii si sa nu mai fie multumiti nici de felul in care acestia comunicau. Psihoterapia pentru adolescenti si parinti are ca scop medierea relatiei dintre acestia prin prisma schimbarilor intervenite.
Consilierea si psihoterapia persoanelor aflate la varsta a treia
Din pacate, in cultura noastra pensionarea are conotatii negative, este un concept asociat cu ideea de imbatranire, inutilitate, neputinta. Activitatile de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru aceasta categorie de varsta sunt limitate, astfel timpul liber obtinut prin noul rol de pensionar, nefolosit si neinvestit in noi activitati, va duce la aparitia tristetii, a inutilitatii, a lipsei de speranta.
Dezvoltare personala, autocunoastere si optimizare
Chiar si in momentele in care nu ne alfam in fata unui obstacol foarte greu sau nu suntem la un moment de rascruce, avem aspecte de imbunatatit si de descoperit si putem urma un proces constant pentru a ne creste calitatea vietii pe termen scurt si lung.