Sari la conținut

Ingredientele unei prime intalniri perfecte

Cand ne gandim la o prima intalnire, ne vin in minte doua lucruri: locatie si conversatie. Care sunt ingredientele necesare pentru a construi o prima intalnire perfecta? Pentru a le afla, e important sa raspundem la doua intrebari – Unde sa fie intalnirea? Despre ce sa discutam?

In incercarea de a raspunde la intrebarea legata de discutie si pentru a afla care sunt cele mai bune subiecte de conversatie pentru o prima intalnire                , Richard Wiseman impreuna cu James Houran si Caroline Watt au examinat cum se desfasoara cateva sute de intalniri intre persoane ce abia se cunoscusera la speed dating.

Cei care au obtinut cele mai multe intalniri au fost cei care si-au incurajat partenerul/partenera sa vorbeasca despre sine intr-un mod degajat si amuzant. Atunci cand reusim intr-o conversatie sa il determinam pe celalalt sa se deschida si sa vorbeasca despre sine intr-un mod creativ, amuzant si neobisnuit, vom crea o atractie si o apropiere intre noi.

Psihologii ne mai ofera un sfat: nu te feri de discutiile ce abordeaza subiecte personale. Dezvaluirea informatiilor personale il incurajeaza pe celalalt sa faca acelasi lucru si sa intensifice sentimentul de intimitate.

Intrebari ajutatoare pentru a contura o astfel de conversatie:

  1. Imagineaza-ti ca organizezi petrecerea perfecta si poti sa inviti pe absolut oricine care a trait sau traieste in prezent. Pe cine ai invita?
  2. Cand ai vorbit ultima data cu tine insuti/insati?
  3. Numeste doua lucruri pentru care te consideri norocos/norocoasa.
  4. Spune ceva ce ti-ai dorit sa faci mereu si nu ai facut. De ce?
  5. Daca apartamentul ti-ar lua foc si ai putea salva un singur obiect, care ar fi acela?
  6. Descrie una dintre cele mai fericite zile ale tale.
  7. Imagineaza-ti ca vei deveni cel mai bun prieten/prietena cu persoana cu care ti-ai dat intalnire; care ar fi cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l stie despre tine.
  8. Spune-i doua, trei lucruri care iti plac la ea/el.
  9. Povesteste unul dintre cele mai jenante moment din viata ta.
  10. Prezinta o problema cu care te confrunti si cere-i sfatul.

 

De asemenea, cercetarile au aratat ca toti avem o tendinta inconstienta de a-l imita pe celalalt. Copiem expresiile faciale, gestica, postura – ceea ce aduce un plus comunicarii dintre noi si ceilalti. Pentru a convinge partenerul/partenera de chimia existenta, trebuie sa ii oglindesti miscarile: misca-te inainte atunci cand ea/el se misca inainte, incruciseaza-ti picioarele in acelasi timp, tine-ti mainile in aceeasi pozitie ca si partenerul/partenera.

 

Cand evaluezi optiunile pentru locatie, te gandesti la un restaurant linistit sau la o plimbare retrasa?

Surpriza! Psihologii, Donal Dutton si Arthur Aron, au demonstrat ca nu ar fi cea mai buna alegere.

Deja e cunoscut ca atunci cand cineva ni se pare atragator, inima noastra bate mai repede. Cei doi psihologi au aratat ca si reciproca e valabila: daca inima noastra bate mai repede, e mult mai probabil sa-l gasim pe cel de langa noi mai atragator.

Daca vrei sa fii perceput ca mai atragator/atragatoare, atunci ar fi bine sa iei in calcul locatii ce ar presupune un puls mai accelerat: locuri zgomotoase, un film de groaza, locatii unde se pot practica activitati palpitante, plimbari cu bicicleta, etc. Partenerul tau va atribui pulsul accelerat prezentei tale si nu activitatii, considerandu-te mai atragator.

 

Pentru a construi o prima intalnire perfecta, mergi intr-un loc infricosator si nu te feri de discutii intime. Chiar daca e posibil ca partenerul/partenera sa te considere putin atipic/a, stiinta iti garanteaza ca te va gasi irezistibil/a. Succes!

 

*59 Seconds – Richard Wiseman, Alfred A. Knopf, New York, 2009