Sari la conținut

Crezi ca ai suficiente motive sa fii fericit?

In momentul de fata te afli intr-un punct al vietii in care sa poti afirma cu tarie ca ai foarte multe motive sa fii fericit si multumit? Ca ai asteptat de mult aceasta perioada si ca, in cele din urma, aceasta asteptare a ta a meritat?
Exista oare o astfel de perioada, in care sa avem toate lucrurile la care visam: un salariu mai mare, o casa mai mare, o sanatate excelenta, o masina noua, mai multi bani in banca, etc.? Cand ar trebui sa spunem: ,,acum am suficiente motive sa fiu fericit”?

Un exemplu interesant pentru aceasta intrebare este Nick Vujicic. Reuseste sa fie un exemplu relevant prin faptul ca s-a nascut fara maini si picioare. Da, fara maini si fara picioare si nu depaseste inaltimea unui copil de trei ani. Probabil ca iti imaginezi ca trebuie sa fie teribil de nefericit, singur si fara viata sociala. Te inseli, este un trainer motivational, sot si parinte.
Nick Vujicic recunoaste ca la inceput s-a lasat coplesit de ganduri ca: ,,nu o sa reusesc niciodata”, ,,sunt condamnat la o viata plina de singuratate”, ,,nimeni nu o sa ma iubeasca”; chiar recunoaste ca s-a gandit la sinucidere.
Insa, s-a hotarat sa depaseasca aceste minciuni si s-a decis sa se accepte si sa-si ofere credit. A decis sa fie sincer fata de temerile, emotiile si nevoile sale si sa inceapa sa obtina ceea ce are nevoie. In angajamentul sau de a fi autentic si de a se iubi pe sine, Nick a ales sa nu fie ceea ce altii vad in el si nici sa nu se lase definit de exteriorul sau.
El a ales strategia recunostintei. Nascut fara maini si fara picioare, este foarte recunoscator pentru o mica excrescenta a piciorului sau, care ii permite sa se spele pe dinti, sa conduca, sa tasteze la calculator si inca alte cateva activitati. Doar cu atat, el a reusit sa duca o viata independenta, sa scrie patru carti si sa fie o sursa de inspiratie pentru altii.
El recunoaste ca, daca si-ar fi trait viata comparandu-se cu altii, consumandu-si spatiul mental cu ganduri legate de dorinta de a avea maini si picioare, nu ar fi avut cum sa gaseasca modalitati de a folosi la maximum ceea ce are.
De asemenea, atrage atentia asupra faptului ca, cei care aleg sa traiasca comparandu-se cu altii mai bogati, mai frumosi, mai buni, vor culege doar dezamagire si nemultumire.

Rolul recunostintei intr-o viata implinita este fundamental. Oamenii care aleg sa fie recunoscatori sunt mai sanatosi, dorm mai bine si sunt mai pozitivi.
Ar fi frumos sa avem toate lucurile pe care ni le dorim, dar adevarul este ca in majoritatea timpului ne lipsesc destul de multe. Mai rau, atunci cand obtinem unele dintre ele, ne trezim ca ne dorim alte lucuri pe care nu le avem.

Nimeni nu poate avea tot ceea ce isi doreste, iar adevarata provocare nu este numai de a lupta pentru mai mult, ci si de a invata sa te bucuri de ceea ce ai.