Sari la conținut

8 obiceiuri pentru a fi fericit

Desigur, fericirea nu se poate reduce doar la un numar de opt comportamente, insa daca ar fi sa comprimam si sa sumarizam comportamentele generatoare de emotii pozitive, opt dintre acestea ar trebui mentionate. Toate aceste comportamente pot reprezenta baza pentru dezvoltarea si a altor activitati ce intensifica emotiile pozitive.
Aceste comportamente sunt denumite obiceiuri pentru ca necesita exersare si perseverenta, astfel incat prin realizarea lor constanta, sa fie transformate in activitati automate. Poti sa le folosesti pentru a putea sa-ti imbunatatesti propria stare, dar si sa le transmiti si sa le impartasesti cu prietenii si familia.

Cele opt obiceiuri ale fericirii sunt:

1. Savureaza experientele placute. Acest obicei se refera la intensificarea placerii prin constientizarea lucrurilor bune si placute din viata ta. Stoarce fiecare picatura dintr-o experienta placuta!
2. Invata sa fii recunoscator. Prin aprecierea evenimentelor care decurg asa cum iti doresti, cat si a lucrurilor bune care exista in viata ta sau ti se intampla, poti invinge tendinta blazata a mintii de a observa ce nu merge in detrimentul a ceea functioneaza si e pozitiv.
3. Concentreaza-te pe punctele tale forte. Identifica si foloseste mai degraba punctele tale tari decat defectele. Aceasta fiind o modalitate excelenta de a intensifica starea de bine si de a evita depresia.
4. Cauta si gaseste sensul vietii tale. Identificand obiectivele si sensul pe care vrei sa-l dai vietii tale, te vei indrepta catre o viata implinita, astfel reusind sa cultivi o forma mai profunda de fericire.
5. Cultiva relatiile sociale. Relatiile cu ceilalti reprezinta principala sursa de emotii pozitive. Oricine are nevoie de dragoste si grija.
6. Invata sa fii optimist. Optimismul se poate invata, el reprezentand apararea impotriva gandirii pesimiste, care reuseste sa saboteze orice buna dispozitie.
7. Stimuleaza-ti rezistenta. Importante in recuperarea starii de bine sunt capacitatea de a trece usor peste dificultati si cea de revenire dupa emotii negative.
8. Indreapta-te catre o directie pozitiva. O directie pozitiva inseamna obiective pozitive, care sa te faca sa progresezi si sa te simti implinit.

Acum, ca ai citit aceste obiceiuri, mai ramane doar sa le folosesti si, mai important, sa perseverezi in a le folosi.