Sari la conținut

6 motive pentru care te poti bucura ca nu esti intr-o relatie

Chiar daca perioada imediat urmatoare despartirii este dureroasa si pare ca nu se va termina niciodata, este doar una trecatoare. Durerea si confuzia se vor diminua cu timpul, vei ajunge sa iubesti din nou si vei intalni persoane fata de care te vei simti atras din nou. Daca vei reusi sa folosesti acest timp intr-un mod intelept, vei reusi sa iubesti mai bine si mai mult data viitoare. Suferinta este si o oportunitate ca sa inveti sa arati compasiune, dragoste si incurajare celei mai importante persoane – tie insuti.

Dupa ce vei accepta aceste adevaruri, poti sa incepi sa fii constient de urmatoarele plusuri ale statutului de single:

1. Vei dobandi noi abilitati

Cuplurile indelungate dobandesc un fel de neajutorare, in functie de cum erau impartite atributiile. Daca partenera sau partenerul facea cumparaturile, spala, gatea sau platea facturile, persoanei ramase pe cont propriu nu-i ramane decat sa invete sa faca singura acele lucruri. Fireste, se aplica pentru orice activitate pe care o facea partenerul sau partenera si nu doar cele casnice.

2. Vei descoperi reversul medaliei pentru tristete

Despartirile sunt rar pasnice sau frumoase, iar certurile, acuzatiile, amenintarile sau furia sunt aspecte des intalnite in astfel de situatii. Odata cu despartirea vine linistea si eliberarea de toate conflictele, acuzatiile si presiunile generate de relatie.

3. O sa ai timp pentru pasiunile tale

Cuplurile negociaza doua vieti, viata din cadrul relatiei si interesele, pasiunile, prieteniile din afara cuplului, iar de cele mai multe ori timpul nu este suficient pentru toate. Persoanele care nu mai sunt intr-o relatie descopera ca au timp pentru sport, pentru cursuri de dans, de pictura, sa invete o limba noua sau sa mearga in drumetii.

4. Vei gasi dragoste si intimitate in alta parte

In cuplu partenerii au tendinta de a se izola si de a-si focusa dragostea unul asupra celuilalt. Astfel, o persoana singura are mai mult timp pentru a se reconecta cu prietenii, cu familia sau de a cunoaste oameni noi.

5. Vei redescoperi sexualitatea

Suferinta sau respingerea zdruncina increderea in sine. Redescoperirea flirtului, romantismului si atractiei face minuni pentru imaginea de sine. Entuziasmul unei prime intalniri, senzatia placuta de a te tine de mana prima data cu altcineva, te face sa fii mai constient de bataile inimii tale si sa-ti vindece ranile.

6. Vei descoperi importanta de a-ti fi cel mai bun prieten

Poate cea mai importanta abilitate este de a invata sa te simti confortabil singur, cu tine insuti. Atunci cand reusesti sa fii fericit singur, poti spune nu oamenilor negativi si poti incheia o relatie toxica sau abuziva. Atunci te poti simti implinit sau intreg si esti pregatit pentru a avea o relatie sanatoasa, hranitoare si infloritoare.